XVIII PITSITURNAUS 5.8.2011

On taas se aika vuodesta jolloin Raumalla pelattava perinteinen Pitsiturnaus potkaisee suomalaisen kiekkokauden virallisesti käyntiin.Tänä vuonna turnaukseen osallistuivat Lukko, Ässät ja HPK, jotka muodostivat A-lohkon, sekä Ilves, Pelicans ja TPS, jotka muodostivat B-lohkon.


Turnaus alkoi klo 9.00 Ilveksen ja TPS:n kohtaamisella. Pääosin ottelu ei mitään ihmeitä tarjonnut. Kauden ensimmäinen rangaistus tuomittiin TPS:n Jarkko Hattuselle. Syynä oli varsin miehekäs huitominen. Kauden ensimmäinen maali puolestaan merkittiin Ilveksen Teemu Huhtalalle. Ottelussa ei juuri taklailtu eikä vauhtikaan päätä huimannut, mikä oli ihan odotettavaa tähän aikaan pelattavalle avausottelulle. Kuitenkin ensimmäisen erän lopussa Ilveksen Teemu Kesä haastoi TPS:n Tapio Laakson nyrkkihippasille. Varsin tyypillisessä SM-liigatason nuhjauksessa Kesä jäi hivenen niskan päälle olleen aavistuksen verran aktiivisempi ja aggressiivisempi. Kesälle tuomittiin 2+5+PRK väkivaltaisuudessa, kun taas Laakso sai 5+PRK:n väkivaltaisuudesta. TPS siis ylivoimalle.


Seuraavaksi olikin vuorossa päivän odotetuin ottelu, länsirannikon klassikko-ottelu Lukon ja Ässien välillä. Perinteiden mukaisesti väkivaltaisessa ottelussa kiekko putosi jäähän klo 10.15. Ottelu oli huomattavasti intensiivisempi kuin edellinen, kuten odotettua oli. Kun peliä oli pelattu n. 1 minuutti, oli vuorossa aloitus Lukon alueella b-pisteeltä. Ensimmäistä otteluaan Ässissä pelannut viime kauden raskaansarjanmestari Jani ”Miliisi” Honkanen luisteli pelikatkon aikana kohti aloituspaikkaa. Kun Honkanen ohitti Lukon vaihtoaition, nousi Lukon uusi amerikkalaispuolustaja Matt Generous seisomaan ja huusi Honkaselle jotain. Honkanen pani huudon merkille. Seuraavan kerran kun miehet osuivat samaan aikaan kentälle, oli vuorossa aloitus keskipisteestä ajassa 3:31. Kun kiekko putosi jäähän, putosi myös hanskat. Pudottajina herrat Generous ja Honkanen. Kypärätkin saivat lähteä päästä, kun miehet ottivat tyylikkään square offin, joka oli Suomen mittapuulla pitkä. Square offin jälkeen miehet tarttuivat toisiinsa. Molemmat sitoivat tarkasti toistensa kädet eikä lyöntejä juuri nähty. Tasaisen väännön päätteeksi Generous onnistui vääntämään Honkasen jäihin, jonka seurauksena linjatuomarit ryntäsivät väliin. Molemmille tuomittiin 5+PRK väkivaltaisuudesta. Tappelu päättyi tasan. Erityiset plus-pisteet linjatuomareilla jotka eivät rynnänneet samantien väliin kun hanskat tippuivat, vaan antoivat tappelijoiden mittailla toisiaan ja mitellä voimiaan rauhassa.


Toisessa erässä, n. Ajassa 21.30, syntyi pelikatko. Ässien kovaotteisesti pelannut Kristian Kudroc luisteli kohti vaihtoaitiota kun Lukon kovanaama ”Armoton” Anssi Rantanen tönäisi slovakkijättiä takaapäin. Kudroc kääntyi ympäri ja pelaajat tarrautuivat toisiinsa. Valitettavasti myös linjatuomarit tarrautuivat pelaajiin kiinni estäen tappelun. Rytäkässä Kudroc kuitenkin menetti kypäränsä. Tästä eteenpäin odottelin että koska herrat ottavat kunnolla yhteen. Toiveeni ei kuitenkaan toteutunut.


Ajassa 27.01 kuitenkin alkoi taas tapahtua, kun Lukon Tuomas Huhtanen löysi itselleen kaverin Ässien Niko Palosesta. Huhtanen tarjosi Paloselle yhden lyönnin hanskat kädessä, jonka jälkeen Paloselta lensi hanskat ja tappelu oli valmis. Päivän energisimmässä rähinässä Huhtanen jäi niskan päälle ja näin nappasi itselleen edgen. Muutoin ottelusta jäi mieleen Kristian Kudrocin kovat otteet ja Tapio Sammalkankaan upea lonkkataklaus ottelun loppuhetkillä. Muuten ottelu jäi viimevuotista vaisummaksi ja esimerkiksi Ässien Radek Smolenak ei kovista odotuksista huolimatta esittänyt ottelussa oikeastaan yhtään mitään. Kuitenkin voidaan sanoa SM-liigakauden alkaneen varsin mukavasti, olihan kahdessa ensimmäisessä ottelussa nähty kolme tappelua.


Seuraavaksi pelattu Ilves-Pelicans ei paljoa nähtävää tarjonnut. Jotain lähes ennennäkemätöntä nähtiin kun Pelicansin Jan ”Murskaaja” Latvala murjoi Ilveksen pelaajan laitaa vasten. Pelilliseltä puolelta Pelicansin jenkkihyökkääjä Ryan Lasch esiintyi edukseen. Pienikokoinen hyökkääjä oli oikein pirteällä jallalla liikkeella ja liikui vikkelästi kentällä. Lupaa hyvää varsinaista liigakautta ajatellen.


Ässät ja HPK tarjosivat päivän tasokkaimman ottelun takomalla yhteensä 6 maalia 3-3 tasapeliin päättyneessä ottelussa. Ottelussa taklattiin muutaman kerran oikein mukavasti.
TPS-Pelicans ottelussa 8 minuutin TPS:n Tuomas Suominen jyräsi Pelicansin Joonas Hurrin yli. Muuta ottelusta ei jäänytkään mieleen. Lukko-HPK ottelussa ei ajassa 7.40 nähtyä torikokousta enempää juurikaan tapahtunut joten ei siitäkään sen enempää. Ottelun jälkeen oli aika vaihtaa pari sanaa palstamme nimimerkki friikin kanssa, jonka jälkeen otinkin suunnakseni Nummelan jossa oli vuorossa oman henkilökohtaisen kiekkokauden avaus klo 20.45.
-Vasara-
Nyrkkiä Leukaperiin! -ylläpito, alasarjakiekkoilija ja kamppailulajiharrastaja